27 apr. 2018

Shopping on Instagram rulles ut i Norge

Bla nedover

Denne uken ble produktoppdateringen Shopping on Instagram endelig lansert i det norske markedet.

Løsningen, som allerede har vært testet i utvalgte markeder, vil gi brukere en mer sømløs handleopplevelse fra inspirasjon til konvertering – noe som gir norske netthandelsaktører et nytt og spennende mulighetsrom på plattformen.

Annonsører som selger varer på nett, og har en bedriftsprofil knyttet til en Facebook-katalog (produktfeed), vil nå kunne legge på produkt-tagger direkte i bilder på Instagram. Når du som bruker trykker på bildet, vil det dukke opp en boks med produktnavn og pris. Trykker du videre på den klikkbare produkt-taggen, åpnes det en ny fane med mer informasjon om produktet. Herfra kan du igjen trykke videre på en «kjøp nå»-knapp som tar deg til direkte til nettsiden (se eksempel nedenfor).

Instagram refererer på sin bedriftsblogg til flere annonsører som har opplevd svært positive resultater etter å ha tatt i bruk den nye produktutvidelsen. Savannah Boysen, Marketing Manager i Tyme, uttaler at nettstedstrafikken fra Instagram har økt med 44% etter at de implementerte shopping-funksjonen, mens Shari Lott, Founder & CEO for barneklær-butikken Spearmintlove, viser til en 25% økning i trafikk og 8% økning i salgsomsetning: 

Shopping on Instagram accomplishes one of the most critical tasks in improving ecommerce performance: it makes it easier to buy. With one click, our audience can go directly to the product page and add to their cart​

Ifølge en undersøkelse sier 60% at de oppdager nye produkter på Instagram, og vi vet at plattformen er en preferert kanal for å finne og innhente inspirasjon – eksempelvis innenfor kategorier som klær, interiør eller fashion. Med den nye shopping-funksjonen vil brukerens reise fra oppdagelse til faktisk kjøp bli kortere og mer smidig, noe som med stor sannsynlighet kommer til å gi annonsører økt effekt av kanalen. Det blir spennende å se flere caser fra det norske markedet i tiden fremover.

(Teksten er skrevet av Asbjørn Moe som er Head of Social i Re:Media, et av byråene i Schjærven-gruppen.)